Tietoja Sana-apajasta

Tarjoan kielenhuolto-, tekstien editointi- ja oikolukupalvelua toiminimellä Sana-apaja. Olen tehnyt kielenhuoltoa yli 20 vuotta.
Toimin aiemmin kustannustoimittajana WSOY:n ammattioppikirjatoimituksessa ja osana tätä työtä tein myös käsikirjoitusten kielenhuoltoa. Viimeiset 10 vuotta olen freelancerina tehnyt kielenhuoltoa eri kustantajille, koulutuksen järjestäjille, tutkimuslaitoksille ja opinnäytetöiden tekijöille.

Olen kielenhuoltanut monentyyppisiä tekstejä, kuten oppikirjojen käsikirjoituksia eri aihealueista, eri koulumuotoihin alaluokilta yliopiston kurssikirjoihin ja eri ammattialoille (mm. kaupallinen, tekninen, hoitoala, palvelualat), tieteellisiä tekstejä (mm. kasvatustieteen, lääketieteen ja oikeustieteen aloilta), virkakielen raportteja, selvityksiä, selontekoja sekä opinnäytetöitä.

Kielenhuolto perustuu Kotimaisten kielten keskuksen (Kotus) ohjeisiin ja suosituksiin. Kielenhuolto-osaamiseni pohjana ovat suomen kielen yliopisto-opinnot, pitkä kokemus toimitus- ja kielenhuoltotehtävistä ja alan kehityksen seuraaminen. Tietolähteinä käytän kielenkäytön opaskirjoja ja sähköisiä lähdemateriaaleja.


Kalastuksessa on tärkeää löytää oikea viehe – silloin kalat käyvät pyydyksiin. Kirjoittamisessa on tärkeää löytää oikeat sanat ja virheetön esitystapa – silloin lukija jää kiinni ja viesti menee perille.

Tekstipulmissa auttaa Sana-apaja!